tiistai 24. huhtikuuta 2018

Kekkonen ei kuole koskaan

Onnenpotku
Hyvää iltaa lukijayhteisöni. Kirjoitushetkellä olin juuri saanut viikottaisen korean kielen oppitunnin päätökseen; tänään opimme sairastamaan koreaksi. No, tätä sanastoa olisi kaivattu jo aikasemminkin, mutta parempi nyt kuin ei milloinkaan kuten vanhalla kansalla on tapana sanoa. Tänään minulla on takana kaikinpuolin onnistunut päivä, mikä on mukavaa vaihtelua alakuloisemman jakson jälkeen. Vaihdettuani silmälasini uusiin parisen viikkoa takaperin sain kaupanpäälle yhtäjaksoisen päänsäryn, joka tukki pääkoppani lähes kokonaan; mitään kieltä kun ei tuntunut pystyvän tuottamaan. Tästä johtuen vauhti ei ollut ihan niin päätähuimaava mitä se viime kuussa tuppasi olemaan. Joka tapauksessa kärsittyäni tarpeeksi käväisin samaisella optikolla uudestaan, linssit uudelleenhiottiin ja ongelma on nyt ainakin osittain kadonnut. Itse ostoprosessista haluisin vielä sanoa sen verran, että harvemmin sitä saa lähestoimivia silmälaseja 15 minuutissa ulos alle 50 euron hintaan. Aikas vekkulia sanoisinko.

Korkeakulttuuri puhdituttaa
Huhtikuu on lähestulkoon paketissa, mikä käytännössä tarkoittaa vajaata neljää kuukautta kotiinpaluuseen. Kuluva kuukausi tuntui liitävän jopa aiempia kuukausia nopeammin, johtuen osittain suomalaisten ystävieni viikon kestäneestä visiitistä kuun alkupuoliskolla. Tämänkertaisia vieraitani voisi kuvata värikkäästi puhdasverisiksi maalaisiksi, sillä jokaisen sukujuuret osoittivat samaan suuntaan eli Kankaanpään. Täten asetelma ''paimen ja lampaat'' oli paikoitellen hyvinkin lähellä totuutta. Matkan tavoitteena oli koluta pääkaupunki pääpiirteittän nähtävyyksineen, ruokineen ja elämyksillineen läpi yhdessä viikossa niin hyvin kuin vain suinkin, joten nähtävää todella riitti. Lisäksi kevään vuosittainen kohokohta eli kirsikankukkien kukinta osui sopivasti samaisella viikolle, joten hyödyntäen erinomaista tilaisuutta kukat saatiin myös koettua. Kuitenkin, matkustaessa kaikki ei aina mene aina suunnitelmien mukaan, se tuli kyllä huomattua tuona viikkona, mutta kaikista kommelluksista huolimatta viikko tarjosi mieleenpainuvan reissun jokaiselle. Itselleni tärkeintä oli läheisten ystävieni jälleennäkeminen, mikä sai minut ymmärtämään, kuinka hienoja ihmisiä ympärilläni todella on. Koira kiittää.

Lehmänlanta haisee
Viime aikoina olen huomannut miettiväni paljon erilaisia asioita; en vain kotiinpaluuta, vaan elämääni yleensä. Mikä on se suunta, johon olen kulkemassa verrattaen siihen, mihin haluaisin kulkea. Koulutus, työllistyminen, maailmakatsomus, moraali, etiikka.. Paljon kysymyksiä vailla vastauksia. Olen pohtinut myös omaa käyttäytymistäni. Olen iältäni vielä nuori, joten minun on ollut helppo tuudittautua ajatukseen huolettomasta nuorukaisesta, joka oppii kun ikää karttuu. Kuitenkin, koska sitä sitten on ''kypsä'', jos näin antaa olettaa? Eräs ystäväni toteamus sai minut miettimään asiaa toisin. ''Ikä on vain numero'', hän kertoi. Uskon, että tällä lausahduksella olisi merkitystä meidän jokaisen arkea ajatellen, kuten myös seuraavalla; ''Älä välitä, mitä muut ajattelevat. Tee se, mikä on oikein.'' Yksinkertaisia elämänohjeita, joita noudattamalla pääsee pitkälle. 

Vähän erilaisempi kissa
Ennen kuin sisäinen humanistini pääsee enempää valloilleen, kevennetään tekstiä avaamalla tämänkertaisen otsikon taustaa. Lähestulkoon viikko sitten, seisoskelin metrossa päätepysäkkiäni odotellen kun vaunuun astui vanhempi herrasmies kävelkeppiään kataen. Hetken minua silmäiltyään kyseinen mieshenkilö viittoi minulle ja kysäisi kotimaatani. ''Finland'', vastasin hiukan epäröiden. Hetkessä miehen katse kirkastui ja ääntään korottaen hän tokaisi takaisin; ''Aaa, Finland! KEKKONEN, KEKKONEN!'' Edesmennyt presidenttimme teki lähtemättömän vaikutuksen aina idässä saakka. Enemmittä puheitta, toukokuuta odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti